Loading
/000%

— Engie presenteert

De duurzame BIC utilities tour

BIC-utilities presenteert

De BIC utilities tour

Brainport Industries Campus (BIC) gaat op een innovatieve en duurzame wijze om met zijn utiliteitsvoorzieningen. De campus is dé vestigingsplek voor bedrijven en (onderzoeks)instituten in de hightech maakindustrie. Spelers die uiteraard willen dat de beschikbaarheid van cruciale voorzieningen gegarandeerd is. Hoe richt je het zo in dat installaties energiezuinig zijn en dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over de beschikbaarheid ervan?

Vragen die ENGIE beantwoordt. ENGIE is de komende vijftien jaar technologie- en energiepartner van BIC en verzorgt – onder de vlag van BIC Utility BV en in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij – alle (technische) installaties voor huurders op de campus.

Dat omvat algemene voorzieningen als warmte, koude, elektriciteit en water, maar ook meer specialistische diensten die nodig zijn voor bepaalde productieprocessen. Denk aan proceskoeling, perslucht, gedemineraliseerd- ofwel demiwater en vacuüm. Alles zodat huurders zich kunnen focussen op hun corebusiness. Per huurder wordt een ‘Pay-per-use’ concept gehanteerd.

Startpunt duurzame
BIC utilities tour

ENGIE zet BIC graag in als locatie om te laten zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzame energie. Om een en ander duidelijk te maken hebben we een BIC utilities tour uitgezet. Zie hiervoor de groene lijn op de plattegrond op deze pagina. Het is een route langs acht punten die gemarkeerd zijn op de campus. Bij elk punt hangt een bord met een QR code. Scan deze voor meer informatie over het betreffende punt. In tekst en beeld wordt vervolgens toegelicht wat er bij dat specifieke punt te zien is en wat de betreffende toepassing of installatie precies inhoudt.

 

De route start bij de entree. Punt 1 op de plattegrond hierboven in het rood aangegeven. Om bij punt 2 te komen, volg je de lange gang aan je rechterhand richting de achterkant van het gebouw. Rechts, bij de kantine, staat dan het bord met nummer 2, zoals aangegeven op de plattegrond. Scan daar de QR code.

Veel plezier met deze duurzame utilities tour!

 

Ga verder naar deel 2 van de duurzame
BIC utilities tour: Luchtbehandeling