Loading
/000%

— Dit is BIC

Op Brainport Industries Campus komt de beste hightech maakindustrie bij elkaar onder één dak.

Een innovatief werklandschap in het groene hart van Brainport Eindhoven. Hier in de open cultuur van de campus, omgeven door groen, bevindt zich een hightech maakindustrie die tot de verbeelding spreekt bij talenten en professionals. Een magneet voor klanten, talent en innovatie.

Een hightech droomscenario

Ontwikkeld voor én door de hightech maakindustrie, hier is de toekomst al begonnen.

Als de hightech maakindustrie zichzelf opnieuw zou uitvinden om een perfect ecosysteem voor innovatie neer te zetten, dan is BIC het gedroomde scenario. Ontwikkeld voor én door de keten.

Multinationals als ASML, Philips, FEI, NXP en Océ maken steeds meer gebruik van technische toeleveranciers. Deze gespecialiseerde bedrijven werken steeds intensiever samen om complexe onderdelen te ontwikkelen en te produceren.

Brainport Industries Campus  (BIC 1) is de allereerste locatie waar hightech toeleveranciers niet alleen samen produceren maar ook samen innoveren. Met gedeelde kennis en gedeelde kostbare faciliteiten zoals flexibele productieruimtes, magazijnen, maar ook kantoorruimtes. Samen bepalen alle partijen het gezicht voor (inter)nationale klanten. De campus is de ideale vestigingsplaats voor technische toeleveranciers in de hightech maakindustrie die samen willen ondernemen, innoveren en produceren.

Ontwikkeld voor de hightech maakindustrie

Onderdeel van het bosrijke Brainport Park

Welkom op de campus

Toptechnologie en hoogwaardige faciliteiten in een van de grootste stadsparken van Brainport Eindhoven. De campus brengt verschillende werelden samen en opent deuren die voorheen gesloten waren.

Een innovatief werklandschap te midden van Brainport Park

Het openbare campuspark brengt bezoekers op een aansprekende manier in aanraking met de hightech maakindustrie. Klanten, toeleveranciers, studenten en professionals maken Brainport Industries Campus tot een innovatief werklandschap dat onderdeel is van het bosrijke Brainport Park. De campus is direct verbonden met prachtige wandel- en fietsroutes, bossen en bijzondere tuinen.

Meer over de locatie

Unieke werkomgeving

Het atrium verbindt

Het atrium op Brainport Industries Campus fungeert als showcase naar de hightech productie. Elk gebouwcluster heeft een met daglicht overgoten gezamenlijke entree aan het atrium, het verbindt de verschillende bedrijven en herbergt gedeelde diensten en faciliteiten. In het atrium bevinden zich ook de innovatieprogramma’s  en onderwijsinstellingen als Fontys, Avans (hbo) en Summa (mbo). Het is dé plek waar professionals, bezoekers, studenten en belangstellenden elkaar ontmoeten, lunchen of vergaderen. In het atrium van BIC 1 liggen het BIC Theater en het Conference Center, waar wekelijks evenementen en inspirerende lezingen worden gehouden.

De logistieke zone
Een verdieping lager bevindt zich een logistieke zone voor transport, opslag en overslag van goederen en producten. Ook de logistieke voorzieningen worden gedeeld voor extra flexibiliteit en efficiëntie.

Voorbereid op een veranderende markt

Fabriek van de Toekomst

De Fabriek van de Toekomst is het innovatieprogramma dat op Brainport Industries Campus zijn thuisbasis heeft. In een aantal Fieldlabs, beschikbaar voor bewoners van de campus én voor bedrijven van buiten de campus, wordt samen gewerkt aan de toekomst van de high tech maakindustrie. Inspelend op de veranderende behoefte van de markt en de nieuwe rol van de keten. Binnen de Fabriek van de Toekomst worden oplossingen gecreëerd voor gezamenlijke uitdagingen.

Meer over de Fabriek van de Toekomst

Op Brainport Industries Campus worden faciliteiten gedeeld, hierdoor blijven overheadkosten laag en de flexibiliteit hoog. Zo kunnen bedrijven maximaal meebewegen met de voortdurende veranderingen in de markt.

Meer informatie over de vestigingsmogelijkheden op Brainport Industries Campus?

Meer informatie