Loading
/000%

— Campus historie

Open innovatie zit diep geworteld in de geschiedenis.

De veelbelovende toekomst van de campus komt voort uit het innovatieve verleden van de regio. De Philishave (1939), de automatische versnellingsbak (1953) het cassettebandje (1963) en de Compact Disc (1983) zijn allemaal in Eindhoven uitgevonden. Daarmee is Brainport Eindhoven de logische plek voor de hightech maakindustrie van de toekomst.

Campus historie

Bakermat van open innovatie

Met de combinatie van kennis- en hightech maakindustrie, onderwijs en carrièremogelijkheden heeft de Brainport regio het ideale vestigingsklimaat voor internationale bedrijven en vakmensen.

Tijdens de vorige eeuw werd Eindhoven, destijds als industriestad, wereldwijd op de kaart gezet door baanbrekende uitvindingen en ongekende successen. In de fase daarna heeft de stad gestalte gegeven aan open innovatie; een unieke manier van samenwerken waarbij integraal denken en opereren in gelegenheidsformaties centraal staan. Open innovatie is gestoeld op vertrouwen, loyaliteit, motivatie en passie.

Deelnemende partners delen kennis vanuit hun eigen competenties, zodat innovatie in een stroomversnelling terechtkomt. Zo werken duizenden mensen en honderden bedrijven samen in onderzoek, innovatie en business. Brainport Industries Campus borduurt voort op deze mentaliteit.