Loading
/000%

— Opleiden & ontwikkelen

Innoveren en excelleren begint met kennis. Naast het bedrijfsleven heeft onderwijs hier een prominente en permanente plek.

Talentontwikkeling in huis

Hier wordt de afstand tussen verschillende werelden verkleind om maximaal van elkaar te kunnen profiteren.

De campus is een platform voor samenwerking tussen succesvolle specialistische bedrijven en innovatieve onderwijs- en kennisinstellingen op mbo, hbo en wo niveau.

Als toonbeeld van vakmanschap en talent gaat Brainport Industries Campus een belangrijke rol spelen bij de beroeps- en studiekeuze van scholieren. De campus is daarmee ook de thuisbasis voor de nieuwe generatie professionals in de hightech maakindustrie.

Naadloze integratie met het onderwijs

Doordat opleidingsinstituten op Brainport Industries Campus naadloos verweven zijn met topbedrijven uit de hightech maakindustrie sluiten theorie en praktijk perfect op elkaar aan. Meer dan ooit kunnen studenten vrijwel direct hun kennis toetsen. En nog belangrijker; opleiden met verouderde machines en materieel behoort tot het verleden. Leerlingen worden hier opgeleid op state of the art machines met de meest innovatieve technieken. Zeer waarschijnlijk zijn deze onder hetzelfde dak gebouwd.

Werknemers blijven groeien

Voor bedrijven biedt de nabijheid van onderwijs eveneens voordelen; de aanwas van personeel bevindt zich binnen handbereik en bestaande werknemers worden gestimuleerd om te blijven leren. Ook het aantrekken en behouden van mensen en kennis gebeurt dus onder het dak van Brainport Industries Campus.

Talentenontwikkeling in huis

De beste onderwijspartners in de regio

Verschillende opleidingen en projecten hebben hun intrek genomen op de campus. Op verschillende niveaus werkt Brainport Industries Campus samen met deze onderwijsinstellingen, onder andere in de vorm van innovatieprogramma’s.

Summa College
Als partner in het middelbaar beroepsonderwijs levert Summa College een onmisbare bijdrage om Industry 4.0 operationeel te maken. Samen brengen we innovatief produceren in de praktijk.

Fontys  & Avans Hogescholen
Om de verbinding tussen het hoger onderwijs en het werkveld voor beide partijen te verstevigen, zijn
Fontys en Avans op de campus gevestigd. Studenten brengen theoretische innovaties direct in de praktijk.

TU/Eindhoven
Door een permanente samenwerking tussen de universiteit en de campus staan ook de wetenschap en het werkveld direct met elkaar in contact. Universitair onderzoek wordt hier in de praktijk gebracht.

Al deze onderwijsinstellingen hebben ruime ervaring in de samenwerking met het bedrijfsleven. Zo speelt de campus een grote rol in de toekomst van duizenden studenten, die direct in aanraking komen met het visitekaartje van de hightech maakindustrie.

 

 

Meer informatie over de vestigingsmogelijkheden op Brainport Industries Campus?

Meer informatie