Loading
/000%

— EQUANS presenteert

De duurzame BIC utilities tour
5. Elektriciteitshuis

Hier bij punt 5 komt maar liefst 10 megawatt aan elektriciteit binnen. TenneT en Enexis leveren dit aan en BIC Utility neemt de elektriciteitsvoorziening vanaf dit punt over. Dit huis is dus de centrale voor de verdeling van elektriciteit over de campus.

Let op! Binnen staan installaties onder hoogspanning (10.000 volt), dus zomaar naar binnen lopen kan en mag absoluut niet. Wel kun je op de afbeelding op deze pagina zien hoe het elektriciteitshuis er van binnen uitziet. Vanuit dit elektriciteitshuis gaat de stroom via een ondergronds leidingensysteem dat om de campus ligt naar verschillende transformators.

Elektriciteitsvoorziening en transformator

Om de campus liggen dus ondergronds een aantal elektriciteitskabels voor de energieverdeling. Dit noemen we ook wel een 10kV (10.000 volt) ring. Hiermee wordt de totale campus van elektriciteit voorzien.

Vanuit het elektriciteitshuis gaat de stroom via deze ring rond het BIC-gebouw naar de verschillende transformators in het gebouw. De transformators zorgen ervoor dat de stroom wordt omgezet naar 400 volt zodat huurders deze kunnen gebruiken. Van de complete elektriciteitsvoorziening is dit huisje het enige onderdeel op het campusterrein dat goed zichtbaar is.

Om de volgende hoek van het gebouw vind je punt 6 van de route: de stikstoftank. Scan daar de QR code.

Ga verder naar deel 6 van de duurzame BIC utilities tour:
Stikstoftank