Loading
/000%

Subsidie Focus opent kantoor op Brainport Industries Campus

Subsidie Focus opent kantoor op Brainport Industries Campus

Bedrijven weten vaak niet goed waar ze aan moeten kloppen voor advies over of aanvraag van subsidie.

Bovendien is het een lang en tijdrovend proces. “Het draait om vertrouwen en het is echt mensenwerk”, vertelt Roy Hoven, manager van Subsidiefocus. Binnenkort opent het subsidieadviesbureau een vestiging op Brainport Industries Campus in Eindhoven. Hier zullen consultants innovatieve ondernemers ondersteunen bij het vinden van financieringsmogelijkheden.

Subsidiefocus/ ABAB heeft kantoren in Brabant, Zeeland en Gelderland Limburg  en met de opening bij BIC is dit de vijftiende locatie van het adviesbureau. Hoven vertelt dat ze op zoek waren naar een locatie waar de sectoren hightech systemen & materialen, ICT en logistiek samenkomen. “Wij helpen bedrijven uit de hightech maakindustrie aan funding, dat kan uit Nederland komen. Maar ook uit Europa of ergens anders in de wereld. We hebben ook internationaal contacten”, vertelt Hoven. Volgens hem is Brainport Industries Campus een logische keuze: “Hier wordt veel geïnvesteerd in innovatie en duurzaamheid. Daarbij is deze regio uniek als het gaat om de samenwerking en kennisdeling tussen hightech, maakindustrie en onderwijs. De campus is het hart waar deze sectoren samenkomen.”

“Bedrijven werken hier goed samen, dat voel en proef je. Je kunt zo bij elkaar binnen stappen voor een praatje. Die verbondenheid is belangrijk, ook als je kijkt naar een subsidieaanvraagsubsidie aanvraag, want wie moet je bellen? En waar moet je zijn? Door ons fysiek tussen ondernemers in de maakindustrie te vestigen, nemen we die drempel weg. Ook bij ons kun je straks gewoon binnen lopen voor vragen.” Hoven benadrukt  hoe waardevol financiële steun voor een onderneming kan zijn: “Een extra funding op het juiste moment kan erg belangrijk zijn voor een innovatieve ontwikkeling. Het kan net dat extra duwtje geven dat nodig is om door te groeien. Het is mooi om hierbij betrokken te zijn.”