Loading
/000%

— 13 september 2021

Solar Team Eindhoven presenteert haar zonne-voertuig

Solar Team Eindhoven heeft 's werelds eerste zonne-aangedreven stacaravan genaamd Stella Vita gepresenteerd. Het voertuig werd gefabriceerd op BIC en wekt genoeg zonne-energie op om te leven en verder te rijden. Hiermee zetten de studenten de volgende stap naar een duurzame toekomst. Op 19 september gaat het zonnehuis op wielen voor het eerst de weg op en begint aan een reis door Europa.

Stella Vita is een zelfvoorzienend huis op wielen. Dit betekent dat de stacaravan zelfvoorzienend is qua energie. Door zonnepanelen op het dak is hij onafhankelijk van laadpalen. Het voertuig wekt genoeg zonne-energie op om te rijden, te douchen, tv te kijken, je laptop op te laden en koffie te zetten.

Het zonnehuis op wielen heeft een dak dat bij stilstand omhoog schuift. Hierdoor kun je gemakkelijk binnen staan ​​om te koken, slapen of werken. Daarnaast klappen extra zonnepanelen uit als het dak omhoog gaat, waardoor het zonneoppervlak wordt verdubbeld tot maar liefst 17,5 vierkante meter. Voor dagelijks gebruik is een comfortabel interieur ontworpen dat zo licht en efficiënt mogelijk is. Door efficiënt met energie om te gaan, kan Stella Vita op een zonnige dag tot 730 km reizen.

Onthulling
Het team onthulde het voertuig aan een zaal vol jonge studenten. “Zij zijn de toekomst, de volgende generatie en kunnen de transitie naar een duurzamere toekomst stimuleren en versnellen”, zegt Kjell Revenberg, teammanager van Solar Team Eindhoven. “Om deze transitie te versnellen gaan we tijdens onze reis zoveel mogelijk mensen in Europa inspireren voor de duurzame toekomst.” Voor degenen die er niet waren, of die weer een impressie willen krijgen van hét moment is er een kort filmpje geplaatst op Linkedin , Facebook, en staat de onthulling op youtube.

European Solar Tour
Zondag 19 september gaat het team met de Stella Vota vertrekken naar Tarifa. Een reis van 3000km. Deze is te volgen op de campagnewebsite: https://vita.solarteameindhoven.nl/. Hier zullen de studenten blogposts doen van de steden die ze bezoeken en zijn ze te volgen door Europa!

Lees hier meer over de samenwerking tussen STE en BIC