Loading
/000%

Software report tekent voor Brainport Industries Campus

Software report tekent voor Brainport Industries Campus

Het virtuele prototype is een belangrijke toepassing voor de fabriek van de toekomst en past bij Industry 4.0.

Sinds deze week is in het Atrium van Brainport Industries Campus 400 m2  gereserveerd voor Softwareport, een jonge joint venture die hardwarebedrijven helpt met virtuele prototyping.

Softwareport is een joint venture van drie Eindhovense bedrijven die elkaar vonden via het High Tech Software Cluster: Festa Solutions, Cordis en Unit040. Softwareport biedt totaaloplossingen om een machinepark te ontwikkelen, testen en aan te passen zonder fysiek prototype. Het virtuele prototype is een belangrijke toepassing voor de fabriek van de toekomst en past bij Industry 4.0.

Gelijke ambities
Ruud de Bruijn van Softwareport: “Toen we besloten de krachten te bundelen, ontstond ook de behoefte om fysiek onder een dak te zitten. Ons vestigen op Brainport Industries Campus volgt het simpele principe van boven de winkel wonen: we zitten letterlijk dicht op de hardwarebedrijven die onze software kunnen gaan inzetten. Daarnaast verwachten we een goede samenwerking en kruisbestuiving tussen onze engineers. In de demoruimtes die onder ons kantoor worden gerealiseerd kunnen we bovendien onze technologie aan de klant laten zien. Mede-oprichter Benno Beuting: “De ambities die wij als Softwareport hebben sluiten helemaal uit bij de ambitie die Brainport Industries Campus uitstraalt.”