Loading
/000%

Ondertekening overeenkomst Atrium Brainport Industries Campus

Ondertekening overeenkomst Atrium Brainport Industries Campus

Op maandagavond 19 december werd de overeenkomst voor de financiering van het Atrium op Brainport Industries Campus bekrachtigd.

Op maandagavond 19 december werd de overeenkomst voor de financiering van het Atrium op Brainport Industries Campus bekrachtigd. Initiatiefnemer SDK Vastgoed (VolkerWessels), Provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven bereikten eind oktober overeenstemming met betrekking tot de financiering van dit Atrium.

Het Atrium is zowel de hoofdentree als het hart van Brainport Industries Campus. Het verbindt de verschillende gebouwclusters en heeft bovendien een belangrijke maatschappelijke functie voor publiek, onderwijs en hightech innovatie. Bedrijven, onderzoeksinstellingen en onderwijsinstellingen maken gezamenlijk gebruik van deze innovatieve ruimte en de faciliteiten die er gevestigd zijn. Door de transparante architectuur van het Atrium zijn grote delen van het productieproces zichtbaar voor publiek. Mede hierdoor krijgt de campus een etalagefunctie voor de hightech maakindustrie.

Met de financiering van het Atrium is weer een belangrijke stap genomen in de realisatie van Brainport Industries Campus. De campus opent haar deuren eind 2017 en is belangrijk voor de economische ontwikkeling van de Brainport regio en voor het vergroten van de werkgelegenheid.

De totale investering voor de bouw van het eerste cluster bedraagt circa 100 miljoen euro. Naast particuliere R&D investeringen levert de overheid eveneens een bijdrage. Provincie Noord Brabant en Gemeente Eindhoven verstrekken gezamenlijk een lening van in totaal € 11,2 miljoen. Daarnaast verstrekt de provincie een subsidie van 1,5 miljoen euro voor de basisinrichting en de exploitatie van het Atrium aan de toekomstige huurders.