Loading
/000%

— 19 juli 2023

Brainport Industries Campus verwelkomt MKG Nederland en Supplydrive als nieuwe huurders

MKG Nederland en Supplydrive vestigen zich op de Brainport Industries Campus (BIC). “Het is een inspirerende locatie voor ons en onze relaties", zegt Eric Bakker, directeur van Supplydrive.

We zijn blij dat we onderdeel uitmaken van deze community”, zegt Supplydrive directeur Eric Bakker over de nieuwe huurovereenkomst met Brainport Industries Campus (BIC) die dinsdagmiddag werd ondertekend. Supplydrive en MKG Nederland nemen aan het einde van de zomer hun intrek op de campus.

MKG Nederland is gespecialiseerd in Enterprise Resource Planning (ERP) – een softwaresysteem dat organisaties helpt bij het digitaliseren en beheren van bedrijfsprocessen – voor maakbedrijven. Het kantoor op BIC is een dependance van het hoofdkantoor in Hengelo. Daarnaast dient de nieuwe locatie als cursuslocatie voor ERP-trainingen die het bedrijf verzorgt.

Supplydrive helpt bedrijven bij de integratie tussen verschillende soorten ERP-software, zowel binnen een bedrijf als in een gehele waardeketen. Het bedrijf is voortgekomen uit het fieldlab ‘Smart Connected Supplier Network’ dat ook op BIC is gevestigd. Zodoende zijn er al sterke connecties met de campus.

Groeiend ecosysteem
“We zijn erg verheugd om Supplydrive en MKG Nederland te verwelkomen op BIC. We zien dit als een mooie toevoeging aan het groeiende ecosysteem”, zeggen Erik Veurink, campusdirecteur van BIC, en Nora Nemes, asset director van Capreon, over de komst van de nieuwe huurders.

Digitale transitie
MKG Nederland en Supplydrive hebben onderling een sterke connectie. Beide bedrijven richten zich op de digitale transitie. “De ERP-systemen van MKG Nederland zijn in sommige gevallen onderdeel van Supplydrive. Zo vullen we elkaar optimaal aan”, licht Bakker van Supplydrive toe. Hij ziet kansen om op BIC verder te ontwikkelen en samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven én opleidingen. “We zien nu al samenwerkingen ontstaan met bijvoorbeeld het Summa College en Fontys Hogescholen. Dit gaan we in de toekomst verder versterken. Zo kunnen we studenten kennis laten maken met ons vak en samen innoveren.”

Bakker ziet BIC als een inspirerende ontmoettingsplek. Hij kijkt ernaar uit om klanten en relaties te verwelkomen op de campus. “We willen onze relaties onderdompelen in de wereld van innovatie. Zo kunnen we een stuk bewustwording creëren: we moeten en kunnen samen innoveren.”

Over Brainport Industries Campus
BIC is een dynamische campus voor en door de hightech maakindustrie. Hier werken bedrijven, onderwijsinstellingen samen aan de ontwikkeling van geavanceerde technologieën. De campus biedt hoogwaardige faciliteiten en een inspirerende werkomgeving.