Loading
/000%

BIC verwelkomt bewoners bedrijfsverzamelpaviljoen

BIC verwelkomt bewoners bedrijfsverzamelpaviljoen

Het Bedrijfsverzamelpaviljoen in het Atrium is zo goed als volledig verhuurd.

Eindhoven, 14 december 2018 – Een steeds groter deel van de high tech maakindustrie strijkt neer op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Naast de fabrieksruimtes zijn ook de beschikbare kantoorruimtes in trek. Zo is het Bedrijfsverzamelpaviljoen in het Atrium zo goed als volledig verhuurd. “Zelfs grote internationale organisaties benaderen ons om te participeren in dit ecosysteem.”

De ‘Fabriek van de Toekomst’, die sinds 1 september van dit jaar geopend is, is inmiddels voor 75 procent verhuurd aan productiebedrijven in de high tech maakindustrie. Daarnaast zijn er bedrijven die hun productieprocessen elders blijven uitvoeren, maar wel met een kantoor op de campus aanwezig en onderdeel van dit high tech ecoysteem willen zijn. Deze bedrijven bevinden zich in het Atrium van de campus. Dit zogenaamde Bedrijfsverzamelpaviljoen heeft een oppervlakte van 400 m2 en bevindt zich op de tweede verdieping.

Delen van faciliteiten
Festo, Kieu Engineering, AMS Robotics, Ceratec Technical Ceramics, Brainport Industries, en Bogaerts & Groenen zijn de bewoners van het Bedrijfsverzamelpaviljoen. Deze bedrijven huren een luxe kantoorruimte van zo’n twintig vierkante meter en delen daarnaast faciliteiten als een vergaderruimte, pantry, spreekkamer en printservice. “De kantoren zijn ideaal voor partijen die hun bedrijfsprocessen niet naar de campus verhuizen, maar wel onder hetzelfde dak met hun netwerk willen zitten”, aldus Bert-Jan Woertman, directeur van de BIC. “Ze zijn van toegevoegde waarde voor het ecosysteem van de campus, bijvoorbeeld met een hub-vestiging.”

Belangrijke rol
“Met het Bedrijfsverzamelpaviljoen bieden we nog meer bedrijven de kans om fysiek op de campus aanwezig te zijn”, voegt Ferdinand Gremmen, directeur van Koninklijke VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed toe. “We blijven natuurlijk de hotspot van de toekomst voor de hightech maakindustrie, maar naast zware machines, slimme logistiek en andere gedeelde faciliteiten is er ook behoefte aan moderne kantoren met alle bijbehorende voorzieningen.”

Vestigen op BIC
Voor huur van ruimte op BIC kan contact opgenomen worden met de Eindhovense vestigingen van JLL (040-250 0100) of Cushman & Wakefield (040-212 5125).