Loading
/000%

Anteryon verhuist als eerste naar Brainport Industries Campus

Anteryon verhuist als eerste naar Brainport Industries Campus

Eindhoven, 21 juni 2018 – Anteryon, producent van lenzen, lasers en andere optische systemen, zal vanaf 1 augustus dit jaar gaan beginnen met de verhuizing naar de Brainport Industries Campus (BIC).

Het wordt daarmee de eerste onderneming die zijn intrek neemt op de Campus.

“We kijken er erg naar uit”, aldus Gert-Jan Bloks, CEO van Anteryon International. “Op Brainport Industries Campus wordt een hele nieuwe hightech omgeving gecreëerd. Brainport Industries Campus wordt hét centrum van de maakindustrie in Nederland. Door de interactie die daar ontstaat tussen de bedrijven til je samen het niveau omhoog. Ik verwacht er veel van qua impulsen voor innovatie, maar ook voor wat betreft de interactie met jong talent van de op de Campus aanwezige opleidingen.”

Militaire operatie
Anteryon huurt minimaal voor vijftien jaar ruimten ter grootte van zo’n 3.750 vierkante meter, inclusief een clean room van 1.850 vierkante meter en een tweelaags paviljoen van 800 vierkante meter. Het gehuurde wordt 31 juli opgeleverd, waarna twee weken later de verhuizing vanaf de Zwaanstraat in Eindhoven wordt afgerond. Een behoorlijke uitdaging, aldus Bloks. “Het betekent dat we zo’n 700 stuks machines en randapparatuur ontmantelen en op Brainport Industries Campus weer opbouwen. Gelukkig krijgen we daar veel ondersteuning bij, onder andere van de leveranciers van de apparatuur. Het wordt een militaire operatie.” Vanaf half augustus zijn ook alle 160 medewerkers van Anteryon volledig over naar de Campus en moet de productie weer als vanouds lopen.

Trendsetter
“Het is een mooie omgeving om in te werken”, blikt Bloks vooruit. Met Brainport Industries Campus zijn we trendsetter in Europa. De internationale spotlights zijn op ons gericht.” Een visie die gedeeld wordt door Ferdinand Gremmen, directeur van Koninklijke VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed. “We zijn erg gelukkig met Anteryon als huurder. Het feit dat de gehele onderneming, inclusief productie- en R&D-faciliteiten, naar Brainport Industries Campus komt, zien we als een onderstreping van het Campus concept.”