Loading
/000%

— 19 augustus 2022

3D geprint sportbitje in de sportzaak

19 augustus 2022

DAKA en 3Dmouthguard gaan samenwerken en brengen de allereerste 3D geprinte gebitsbeschermers in de sportzaken van DAKA.

3D mouthguard en DAKA hebben een primeur in de sportretail. De partijen slaan de handen ineen en brengen de op maat gemaakte 3D geprinte mondbitjes van 3Dmouthguard via de sportzaken van DAKA naar de sporters van Nederland.

3Dmouthguard is dé nieuwe innovatie op het gebied van sportbitjes en heeft de missie om de beste gebitsbescherming beschikbaar te maken voor iedere sporter wereldwijd. Na ruim 5 jaar onderzoek en ontwikkeling zijn de producten sinds 2022 op de Europese markt. Bedacht, ontwikkeld en geproduceerd in Eindhoven. Samen met sportketen DAKA brengt 3Dmouthguard de sportbitjes nu naar de consument en is het een écht Nederlands succesverhaal.

“Wij zien dat er een enorme kans ligt voor sportretailers om betere en betaalbare gebitsbescherming te bieden” zegt Jeroen Kerkhof van 3Dmouthguard. “Sporters hebben momenteel de keuze uit 2 soorten bitjes: Een duur bitje van de tandarts die goed beschermt maar relatief groot in de mond is, en een goedkoop standaard (boil&bite) bitje uit de sportzaak die maar enkele training/wedstrijden bescherming biedt. Beide producten worden ervaren als te groot, oncomfortabel en niet fijn om te communiceren en adem te halen. Dat hebben wij opgelost. Doordat je gebit wordt aangemeten middels een 3D scan heeft het de ideale pasvorm. Met slimme algoritmes en industriële 3D printers wordt vervolgens een perfect passend bitje geproduceerd. Hierdoor *klikt* het bitje echt vast en kan de sporter comfortable praten, drinken, rennen en dus weer 100% focussen op zijn of haar sport. Met deze oplossing voor sportretailers zorgen wij ervoor dat de tandarts kwaliteit gebitsbescherming toegankelijk wordt voor iedere sporter.

DAKA is de retailer met de primeur van dit uniek Nederlands product.
“DAKA is altijd opzoek naar unieke en innovatieve producten die aansluit bij onze visie en strategie. Wij willen onze klanten een blijvende herinnering, een beleving en meerwaarde door onze vakkennis bieden daar past 3DMouthguard uitstekend in” zegt Michiel van Nieuwenhuize van DAKA. In Augustus heeft DAKA de alom bekende Hockeyevents en dat 3 weekenden lang. Tijdens deze weekenden zijn alle hockeymerken vertegenwoordigd in de winkel. Omdat DAKA veilig en comfortabel sporten hoog in het vaandel heeft staan zijn ze vol vertrouwen de samenwerking aangegaan met het innovatieve merk 3D Mouthguard. Kom langs en laat je gebit ter plekke professioneel aanmeten, houdt focus op je sportprestaties met de beste uitrusting van stick tot persoonlijke bescherming.

 

Waar kan ik terecht voor mijn op maat gemaakt bitje:
13 en 14 augustus DAKA Rotterdam, Abraham van Stolkweg 64, 3041 JA Rotterdam
20 en 21 augustus DAKA Rotterdam, Abraham van Stolkweg 64, 3041 JA Rotterdam
27 en 28 augustus DAKA Apeldoorn, De Voorwaarts 35, 7321 MA Apeldoorn

Met 16 winkels verspreid over heel Nederland én een online webshop vind je bij DAKA het meest omvattende en beste aanbod aan sport- en lifestyle artikelen. Of je nu gaat voor hockey, running, voetbal, tennis of een andere sport: bij DAKA ga jij voor nóg meer plezier in je sport. Ben jij een wintersportliefhebber? Onze ski- en snowboardafdeling is de grootste van Nederland.

3Dmouthguard – www.3dmouthguard.nl
3Dmouthguard is opgericht in 2016 in Eindhoven met de missie om iedere sporter op de wereld de beste gebitsbescherming te kunnen bieden, met een beter draagcomfort en het meest vriendelijk (milieu en gemak) in gebruik.

In 2021 zijn de eerste producten van 3Dmouthguard op de markt gelanceerd. De producten worden op grote schaal geproduceerd middels industriële 3D printers. De huidige productiecapaciteit bedraagt 150.000 gebitsbeschermers per jaar, deze capaciteit wordt richting 2030 opgeschaald naar 5 miljoen per jaar.

Contact:
Jeroen Kerkhof – Managing partner – 3Dmouthguard
+31629167586
jeroen@3dmouthguard.nl