Loading
/000%

— Door Milan Lenters / innovationorigins

TÜV Nederland gaat Brainport toetsen op cyberweerbaarheid

Het Cyberweerbaarheidscentrum Brainport (CWB) en TÜV Nederland hebben op Brainport Industries Campus in Eindhoven een partnerovereenkomst voor drie jaar getekend. Hiermee is TÜV Nederland als certificeringspartner verbonden aan het CWB en kunnen leden hun cyberweerbaarheid gaan aantonen door onafhankelijke toetsing van TÜV Nederland.

De Brainport regio Eindhoven staat bekend om de hoogwaardige technologische maakindustrie. Om ondernemingen in deze kennisintensieve industrie te helpen met cyberveiligheid, is het CWB opgericht. Bij de stichting kunnen bedrijven zich aansluiten voor kennisuitwisseling op het gebied van cyberweerbaarheid. TÜV Nederland helpt hier aan mee door onafhankelijke audits en toetsing. De instelling heeft alle kennis en ervaring in huis voor certificering op het gebied van cybersecurity.

In een wereld waar digitale dreiging steeds concreter en zichtbaarder wordt, is het aantoonbaar maken van cyberweerbaarheid van groot belang. “Digitaal raken bedrijven steeds verder met elkaar verweven”, weet Alexis Barron, directeur van het CWB. “De ketens van leveranciers zijn slechts zo sterk als de zwakste schakel. Om cyberrisico’s te beperken, moeten ondernemingen voldoen aan een bepaalde mate van cyberweerbaarheid. Het onafhankelijk oordeel en de certificering van TÜV zorgen ervoor dat iedereen ervan op aan kan dat een bedrijf op een bepaald niveau staat op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.”

TÜV Nederland is onderdeel van TÜV NORD GROUP; certificering met betrekking tot cybersecurity is een relatief nieuwe activiteit van deze internationale provider in onafhankelijke certificering, keuring, inspectie en training. Edwin Franken, Managing Director TÜV Nederland, zegt dat TÜV al jarenlang bijdraagt aan de bevordering van kwaliteit op het gebied van milieu, veiligheid en informatiebeveiliging. “Met ons hoofdkantoor in de regio Brainport versterken we met dit partnership onze lokale betrokkenheid. Het stelt ons in staat de regio nog verder te faciliteren op het gebied van informatiebeveiliging en cyberweerbaarheid.”