Loading
/000%

— 17 juni 2021

Noors miljardenbedrijf naar Brainport Industries Campus

TOMRA Food, onderdeel van Noors miljarden bedrijf TOMRA, verhuist naar Brainport Industries Campus. Het bedrijf opent 1 juli een sale en service kantoor en wil aanhaken in het ecosysteem.

TOMRA Food vestigt zich vanaf 1 juli op Brainport Industries Campus (BIC). Het Noorse miljardenbedrijf wil aansluiten bij aanwezige bedrijvigheid en innovatie op de campus. Het bedrijf ontwerpt en produceert sensorgebaseerde sorteermachines en geïntegreerde na-oogstoplossingen voor de voedingsindustrie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geavanceerde sorteer-, classificatie-, schil- en analysetechnologie.

Op BIC zal TOMRA Food geen machines produceren, maar het bedrijf opent een sales- en servicekantoor. Hier kunnen klanten terecht voor ondersteuning en techsupport als er iets mis is met hun machine. Leo Dukker, Service Director EMEA voor TOMRA Food is enthousiast over de verhuizing. “Het is een fantastische omgeving. BIC straalt innovatie uit. Naast alle bedrijven, heb je hier ook nog allerlei onderwijsinstellingen. Het is een soort dorp met gelijkgestemden waar je elkaar tegenkomt en inspireert. Dit alles gaat het werkplezier voor ons alleen maar vergroten.”

Geen vreemde eend in de bijt
Ondanks het kleine aantal bedrijven in de voedingsindustrie op de campus, is TOMRA Food volgens Dukker geen vreemde eend in de bijt. “Moederbedrijf TOMRA is veel breder dan alleen agro. We ontwikkelen sorteertechnologie voor een breed scala toepassingen. Deze toegepaste technologie heeft veel raakvlakken en overlapping met wat er ook op BIC wordt ontwikkeld. Als TOMRA Food gebruiken we onze kwaliteitssensoren of sorteringstechnieken toevallig voor de voedingsindustrie, maar je kunt ze op allerlei machines in verschillende sectoren loslaten. Juist die mix van verschillende soorten bedrijven maakt BIC zo interessant”, zegt hij.

Samen nadenken over slimme oplossingen
Dukker legt uit dat TOMRA Food niet alleen wil profiteren van het aanwezige ecosysteem op BIC, maar hier ook actief aan wil bijdragen. “Het mooie is dat de sfeer open is. Laatst raakte ik met iemand in gesprek en die was meteen geïnteresseerd in onze sorting solutions. Wij brengen enorm veel ervaring mee op verschillende toegepaste technieken die goed aansluiten bij BIC. Naast deze kennis en ervaring kunnen anderen ook profijt hebben van bijvoorbeeld onze sensortechniek om afwijkingen te registreren.”

Lees het gehele artikel op Innovation Origins