Loading
/000%

Siemens kiest voor Brainport Industries Campus

Siemens kiest voor Brainport Industries Campus

Met de komst van Siemens PLM Software kan Brainport Industries Campus (BIC) opnieuw een belangrijke speler uit het internationale high tech ecosysteem verwelkomen.

Met de komst van Siemens PLM Software kan Brainport Industries Campus (BIC) opnieuw een belangrijke speler uit het internationale high tech ecosysteem verwelkomen. Siemens wil met de keuze voor BIC dichter bij andere innovatieve startups en bedrijven zitten. Ook ziet Siemens voordelen in de koppeling aan het onderwijs: Summa College wordt op de campus de directe buurman.

Siemens krijgt op BIC werkplekken voor 150 medewerkers en daarnaast trainings- en ontmoetingsruimten. Tevens wordt het bedrijf onderdeel van het groeiende interne ecosysteem van Brainport Industries Campus. Dat betekent dat Siemens gebruik kan maken van de gedeelde paviljoens, het logistieke systeem en de gezamenlijke events. De verhuizing is gepland voor dit najaar.

Bas Kuper, Siemens PLM Software: “De BIC-omgeving is voor ons precies wat we zoeken. We komen met onze software-oplossingen midden in de high tech maakindustrie. De grote en kleine partijen die hier al gevestigd zijn, zijn ideale samenwerkingspartners voor ons. Daarnaast verwacht ik dat wij ook de andere BIC-bewoners veel te bieden hebben. Onze showrooms en ontmoetingsruimten zullen daarbij zeker van pas komen. Innovatie en digitalisering zijn voor ons meer dan een zakelijk concept: dit is waar we in geloven en waar we goed in zijn. Daar kan onze omgeving van mee profiteren.”

Ferdinand Gremmen, directeur van SDK Vastgoed (VolkerWessels) en verantwoordelijk voor Brainport Industries Campus: “Met de komst van Siemens bevestigen wij het belang van onze rol. Tegelijk maakt het ons geweldig trots dat een wereldspeler als Siemens voor ons heeft gekozen. Dat betekent dat ons concept – het bij elkaar brengen van partijen uit de high tech maakindustrie om zo innovatie te bevorderen – werkt.”

Over Siemens PLM Software: Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Digital Factory Division, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van software-oplossingen die de digitale transformatie van de industrie aansturen en nieuwe mogelijkheden creëren voor fabrikanten om innovatie te realiseren. Met het hoofdkantoor in Plano, Texas, en meer dan 140.000 klanten wereldwijd, werkt Siemens PLM Software samen met bedrijven van elke omvang om de manier waarop ideeën tot leven komen, de manier waarop producten worden gerealiseerd en de manier waarop producten en bedrijfsmiddelen worden gebruikt en begrepen te transformeren. Meer informatie over Siemens PLM Software producten en diensten op www.siemens.com/plm.

Op de foto, van links naar rechts:
Jeroen Luijpen, Niels Dusee, Bas Kuper, Ferdinand Gremmen, Jasper Wildeboer, Tim Leenders

(Foto © Bram Saeys)