Loading
/000%

— 1 juli 2021

BIC biedt onderdak aan cursus robotlassen van Summa Techniek

Vanaf september start bij Summa Techniek een nieuwe cursus op het gebied van robotlassen. Deze cursus is internationaal erkend door gecertificeerde instanties en uniek in de Brainport Regio Eindhoven. Op Brainport Industries Campus wordt gebruikgemaakt van de nieuwste apparatuur.

De theorie- en praktijkdelen van de cursus geven inzicht in de optimalisatie van lasrobotprocessen, het programmeren en aspecten van kwaliteitsborging. Ook onderwerpen als normen, regelgeving en bedrijfseconomische aspecten van het productieproces komen aan bod. De cursus is te volgen op basis- of gevorderdenniveau: IRW-B (basic) of IRW-C (comprehensive). IRW-B leidt op tot het zelfstandig bedienen van een lasrobot, IRW-C tot het zelfstandig en optimaal programmeren ervan. Door de brede kennis die wordt opgedaan tijdens de cursus, is het mogelijk om in het werkveld kwalitatief extra stappen te zetten. De toegepaste werkwijze levert niet alleen winst op voor de fabricage en een kwalitatief hoogwaardig eindproduct, maar ook qua ergonomie op de werkplek.

Alle gangbare programmeertalen
Peter Manders, opleidingsadviseur bij Summa Techniek: “Als je voorheen een softwarepakket voor een lasrobot kocht, kon je alleen aan de slag met de programmeertaal van de leverancier, die de opleiding inzette ter promotie van het eigen merk. Door merkonafhankelijk te werken, bieden wij de cursus aan voor alle gangbare programmeertalen. Zo worden de mogelijkheden van de software en de robot maximaal benut en kunnen we voldoen aan de opleidingsvraag vanuit bedrijven. De cursus heeft een meerwaarde voor zowel de cursisten als het bedrijfsleven. Cursisten ontwikkelen zich toekomstgericht door bredere kennis van de werking en mogelijkheden van de lasrobot. Bedrijven behalen een hoger rendement doordat er op deze manier sneller en efficiënter wordt gewerkt.”

Internationaal erkend
De cursus is internationaal erkend door gecertificeerde instanties: het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL), de European Welding Federation (EWF) en het International Institute of Welding (IIW). Kijk hier voor meer informatie.