Loading
/000%

— 27 mei 2021

Er is een een groeiende behoefte aan vakmensen

Er zijn nog altijd te weinig jongeren die kiezen voor een baan in de techniek. En dat terwijl de banen voor het oprapen liggen. Vanuit het Eindhovense hightech ecosysteem Brainport Industries wordt er samen met het onderwijs en het regionale bedrijfsleven gewerkt aan een oplossing.

John Blankendaal, directeur van Brainport Industries vertelt: “Er is een grote behoefte aan goed opgeleide mensen. Niet alleen hbo+, maar zeker ook vakmensen vanuit het mbo. Ongeveer 70 procent van mensen die in de maakindustrie werken, is mbo geschoold. Wij leggen het accent daarom op vakmanschap en goed opgeleide vakmannen en -vrouwen.” Samen met het Summa College en bedrijven uit de regio werkt Brainport Industries aan het ontwikkelingen van opleidingen die aansluiten op de praktijk. Blankendaal: ”Een van onze programma’s heeft het thema ‘Mens’. Dit gaat het over het boeien, binden en behouden van goed opgeleid personeel.”

Samen met het Summa College heeft Brainport Industries veel geïnvesteerd in het opbouwen van een goed curriculum en een mooie werkplaats op de BIC. “Alle voorzieningen zijn aanwezig om de jongelui die kiezen voor techniek een topopleiding aan te kunnen bieden. Zij zullen hiermee geheid een baan vinden in de maakindustrie”, aldus Blankendaal.

Lees verder