Loading
/000%

— 23 september 2021

Studenten helpen maakbedrijven in fieldlab met betere robotarm

Robotarmen in fabrieken die onderdelen uit bakken pakken, kunnen al veel meer dan de meeste mensen denken. Toch is er nog genoeg ruimte voor verbetering, zien ze in het fieldlab Flexible Manufacturing in Brainport Industries Campus.

Een robotarm die onderdelen uit grote bakken in een fabriek moet pakken, kan dat (nog) niet zo goed als een mens. Of zo’n product nu ondersteboven of gedraaid ligt, wij hoeven hier niet over na te denken. Terwijl de meeste robotsystemen hier maar moeilijk mee om kunnen gaan. Hier proberen verschillende bedrijven en kennisinstellingen op Brainport Industries Campus (BIC) een oplossing voor te vinden.

Affix Engineering, een bedrijf dat industriële robots programmeert en veel ervaring heeft met machine vision, werkt hiervoor samen met Yaskawa, een van oorsprong Japanse robotproducent met een vestiging op de campus. Deze maand beginnen de eerste tests met het systeem in het Fieldlab Flexible Manufacturing. Fontys-studenten op BIC (de hogeschool vestigt drie opleidingen op de campus) voeren verschillende experimenten en simulaties uit. Zo proberen ze erachter te komen wat niet werkt, maar vooral wat wél werkt.

Lees hier meer over het innovatieprogramma Fabriek van de Toekomst, waar dit fieldlab onderdeel van is.

Dit artikel is afkomstig van Innovation Origins.