Loading
/000%

— Open innovatie onder één dak

Faciliteiten delen en specialistische kennis uitwisselen. Delen is het nieuwe vermenigvuldigen.

Door gezamenlijk gebruik te maken van hightech faciliteiten en specialistische kennis uit te wisselen, is Brainport Industries Campus het kloppend hart van de nieuwe maakindustrie.

Een rijke geschiedenis van open innovatie

Ondernemen, innoveren en produceren gaan hand in hand.

Integraal denken. Werken in gelegenheidsformaties. Samenwerken op basis van vertrouwen, loyaliteit, motivatie en passie.
Het zijn de bepalende factoren van open innovatie, die mede dankzij Philips, DAF en ASML diep geworteld zijn in de Brainport regio. Brainport Industries Campus brengt die succesfactoren samen; een unieke kans voor de hightech maakindustrie.

Fabriek van de Toekomst

Hier komt Smart Industry letterlijk en figuurlijk van de grond

Brainport Industries Campus, met vooruitstrevende bedrijven, onderwijsinstellingen en een mooi Atrium met gemeenschappelijke ruimtes, biedt alle mogelijkheden en faciliteiten, maar innovatie ontstaat pas als er daadwerkelijk wordt samengewerkt. Als men durft te delen, en samen aan gemeenschappelijke uitdagingen werkt. Brainport Industries Campus herbergt met die reden de waardevolle Fabriek van de Toekomst.

De Fabriek van de Toekomst is een innovatieprogramma dat is opgesteld door 75 bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen. Dit in nauwe samenwerking met Provincie Noord-Brabant, Brainport Industries en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Het innovatieprogramma heeft ten doel samen sneller en slimmer producten en productieprocessen te realiseren en (innovatie) faciliteiten te delen. Hierdoor ontstaat een lager kostenniveau, een hogere kwaliteit van het product en bovenal een snellere Time to Market.

In de Fabriek van de Toekomst wordt binnen acht verschillende expertises onderzoek gedaan naar data-gedreven innovaties gericht op Smart Industry thema’s, zoals robottechnieken, digital factory, multi-materiaal 3D printen, industrieel metaalprinten, high tech software, future manufacturing skills en productie logistiek. Dit gebeurt in zogenaamde Fieldlabs, waarin partners door middel van onderzoek en experimenteren bestaande en nieuwe technologieën toetsen aan toepassingen in de praktijk.

Het thuishonk van de Fabriek van de Toekomst is Brainport Industries Campus. Een aantal Fieldlabs krijgt hier concreet vorm. Bovendien zijn veel bedrijven en onderwijsinstellingen die meedoen aan de Fabriek van de Toekomst gehuisvest op BIC. Het ultieme doel? De realisatie van een daadwerkelijke Fabriek van de Toekomst, waarmee het ecosysteem van de hightech maakindustrie in de Brainport regio en daarbuiten concurrerend is ten opzichte van andere regio’s in de wereld.

"Het leidende idee was om de drie componenten, het imago, het onderwijs en het gezamenlijk ontwikkelen van technologieën samen te brengen onder één groot dak op één prachtige campus".

Edward Voncken, KMWE

Meer informatie over de vestigingsmogelijkheden op Brainport Industries Campus?

Meer informatie