Loading
/000%

BIC Eat & Meet en theater in Brainport Industries Campus geïnspireerd op Italiaans plein

BIC Eat & Meet en theater in Brainport Industries Campus geïnspireerd op Italiaans plein

Het uitgangspunt van de BIC Eat & Meet is om in het pand een plek te creëren waar bezoekers en bewoners zich prettig voelen.

De handtekening van interieurarchitect Dimitri Schouten staat al onder vele grote interieur- en designprojecten. Restaurant EVE in Tilburg is van zijn hand, maar ook the BAR op Eindhoven Airport, Hangar1 in Amman, Jordanië; The Boathouse in Zurich en Jackie in Val Thorens. En nu zorgt Schouten namens NoRoBo Creative Design, in samenwerking met SDK Vastgoed en Sodexo, voor een nieuw “Eat & Meet”-interieur op Brainport Industries Campus.

De huurders op de campus kijken er al enige tijd naar uit, maar het ziet er naar uit dat alles op tijd klaar is voor de grote opening in oktober. De BIC Eat & Meet krijgt een koffiebar, lunchroom, theater en creative lab, midden in de eerste hal van de Fabriek van de Toekomst. “Het uitgangspunt van de BIC Eat & Meet is om in het pand een plek te creëren waar bezoekers en bewoners zich prettig voelen. Of het nu gaat om invulling te geven aan de pauzes, meetings met collega’s of zakelijke besprekingen”, zegt directeur Erik Veurink.

Schouten heeft het ontwerp van de BIC Eat & Meet geïnspireerd op een Italiaans plein. “Het contrast tussen de natuur en High Tech wordt er voelbaar, met centraal op het plein twee prachtige hoge bomen en binnen het design verschillende natuurstructuren, waaronder hout- en boommotieven.” In de koffiebar wordt met verschillende soorten hangplanten een groen plantendak gecreëerd. Het ontwerp is erop gericht om een buitengevoel te laten ontstaan. Het plein fungeert onder andere als lunchroom, eventlocatie en werkplek voor de ruim 30 bedrijven die zich reeds op de campus hebben gevestigd. In totaal kunnen hier 600 personen tegelijkertijd lunchen, werken en elkaar ontmoeten.

Het bijzondere aan het ontwerp is dat het horecagedeelte overloopt in een theatergedeelte, dat uitklapbaar is en plaats biedt aan zo’n 200 gasten. Veurink: “Dit deel leent zich bij uitstek voor een event, een beurs, presentaties, workshops of andere meetings. En zelfs wanneer de theateropstelling in gebruik is, blijft de Eat & Meet haar volledige capaciteit behouden.” Direct grenzend aan het theater komen flexwerkplekken en brainstormruimtes die door huurders en externe gasten gebruikt kunnen worden. “Het ontwerp is zodanig opgezet, dat het basiskarakter in elke functie behouden blijft, zegt Veurink. “Of het nu voor een pauze, een presentatie, het gebruik van het theater of de bedrijfsborrel betreft, het is hier altijd prettig verblijven. Dat is wat wij hier ‘Think BIC’ noemen.”