Loading
/000%

— 9 april 2021

Bestronics brengt Prototyping naar Brainport Industries Campus

Bestronics brengt de prototyping-activiteiten voor lage volumes over naar Brainport Industries Campus (BIC). Het Veldhovense productie- en assemblagebedrijf is gespecialiseerd in productieontwikkeling, assemblage van Printed Circuit Boards en eindassemblage. De hoofdvestiging is in Veldhoven. Op BIC verwacht Bestronics het zakelijke netwerk uit te breiden en als producent van printplaten een ideale partner te kunnen zijn van de daar al gevestigde high tech maakbedrijven.

Bestronics is al lange tijd actief lid van Brainport Industries en daarom geen vreemde op de Brainport Industries Campus. Er is al volop contact met de overige huurders, maar door de verhuizing kan de wisselwerking nog sterker worden. Het is de bedoeling om in mei de verhuizing te realiseren en nog diezelfde maand met de productie te starten. Het gaat daarbij om het complete proces, van design-for-manufacturing tot aan het eindproduct. Door dichter op de klanten te zitten kan ook het ontwikkelproces in gezamenlijkheid zijn beslag krijgen, hetgeen de kwaliteit van de eindproducten verder verhoogt.

Het proces van ‘Prototyping-as-a-Business’ is speciaal ingericht voor snelle doorlooptijden en relatief kleine volumes. Vier van de 35 werknemers van Bestronics verhuizen hierdoor mee naar BIC. Door deze activiteit in Veldhoven weg te halen, maakt Bestronics daar ruimte voor een nieuwe high volume lijn. Daarmee is de verhuizing meteen ook een uitbreiding voor Bestronics.

Anton van Limpt, CEO en mede-eigenaar Bestronics: “Uit de gesprekken die we de afgelopen tijd gevoerd hebben blijkt overduidelijk dat we op BIC nog meer kunnen toevoegen met onze expertise rond printplaten. Het is het meest elementaire deel van de hele maakindustrie, dus als je dat dichter bij je in de buurt hebt zitten, is dat voor alle partijen een voordeel. Onze klanten blijven zeker niet beperkt tot die binnen BIC, maar dat we hiermee de infrastructuur van Brainport Industries verder kunnen versterken, maakt het wel extra mooi.

Van Limpt: “Het zal blijken hoe dit uitpakt voor ons, maar ik geloof wel degelijk dat fysieke aanwezigheid veel voordelen oplevert. Je loopt gewoon bij elkaar binnen. Iets te bespreken of aankaarten is veel gemakkelijker dan wanneer je ver van elkaar zit. Bovendien zijn er op de campus genoeg potentiële partners te vinden.”

Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed (VolkerWessels) en verantwoordelijk voor BIC: “De komst van Bestronics laat zien hoe goed ons innovatieve ecosysteem functioneert. Ik ben er trots op dat dit innovatieve bedrijf juist om die reden voor ons kiest. Bestronics heeft al de nodige contacten binnen ons netwerk, maar ook voor de overige bedrijven binnen BIC brengt het een toegevoegde waarde. Alle nieuwe activiteiten die voortkomen uit de komst van Bestronics gaan ons verder helpen bij de realisatie van onze gezamenlijke ambitie.”

Raphael Noé, partner bij Capreon: “Het is heel mooi om te zien dat bedrijven die al jaren een centrale rol spelen in het ecosysteem de weg steeds meer naar BIC weten te vinden. Met Bestronics komt niet alleen een geweldig bedrijf naar BIC, maar ook ondernemers die weten wat de waarde van het netwerk is en hoe we dit verder kunnen vergroten op BIC. Zij krijgen een mooie plek in de westwing waar verschillende innovatieve bedrijven naast elkaar opereren en elkaar versterken met verschillende productietechnieken en protoyping lijnen.”