Loading
/000%

— 5 april 2023

ASML Academy op Brainport Industries Campus: hier wordt de noodzakelijke kennis geborgd, gedeeld en gekoesterd

"Hier verzekeren we elke ASML-medewerker van de best mogelijke omstandigheden om zichzelf en ons mooie bedrijf verder te laten groeien."

Voor een bedrijf dat drijft op kennis, is de borging en verspreiding van die kennis een levensvoorwaarde. Alle sprekers bij de opening van de ASML Academy op Brainport Industries Campus – onder wie CEO Peter Wennink, vestigingsmanager Laureen Rwatirera en dean Wouter Visser – lieten dat ook duidelijk merken in hun welkomstboodschap. “Hier verzekeren we elke ASML-medewerker van de best mogelijke omstandigheden om zichzelf en ons mooie bedrijf verder te laten groeien.”

Dat ASML de nieuwe 7000 vierkante meter grote internationale Academy in BIC heeft gevestigd, is om meerdere redenen logisch. Niet alleen bevestigt het de positie van ASML als onderdeel van het regionale high tech ecosysteem, maar ook bouwt het voort op een trend die BIC al veel eerder heeft ingezet door leren en werken bij elkaar te positioneren. Op de vrijwel vol bezette campus zijn ook Summa College, Fontys, Avans en TU Eindhoven vaste bewoners. De ASML Academy concentreert hier nu alle soorten trainingen op één plek: van leiderschap en financiën tot techniek en communicatie. Maar wat het meest in het oog springt is toch de bijna-echte opstelling van (onderdelen van) de grote chipmachines waar ASML zo beroemd mee is geworden.

Noodzakelijke groei
Voor Peter Wennink heeft de Academy alles te maken met de groei van zijn bedrijf. “Groei is voor ons geen keuze, het is noodzaak, we kunnen er simpelweg niet onderuit. Ons succes is essentieel voor het succes van heel veel andere bedrijven. Maar die groei zet ons wel voor dilemma’s. We hebben vorig jaar 10.000 nieuwe medewerkers verwelkomd; die moeten – net als onze andere collega’s – allemaal op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Ziedaar het belang van een academy als deze. Wij vinden levenslang leren belangrijk omdat we onze medewerkers belangrijk vinden. Dat geldt voor iedereen, inclusief mezelf: je bent nooit uitgeleerd.”

Drie pilaren
De academy stoelt op drie pilaren, legt curriculum architect Henri Jaspers even later uit. “Visualisatie, simulatie en hands-on oefenen. De visualisatie gebeurt met VR, de simulatie met software en het hands-on oefenen met een levensechte machine. We hebben het hier allemaal bij elkaar.” Voor ASML is het een grote vooruitgang in vergelijking met de oude situatie waarbij op de site in Veldhoven gebruik moest worden gemaakt van de faciliteiten waar ook de echte machinebouw op plaatsvond. “Dit heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan early access: we kunnen alvast gaan trainen zonder dat we de werkprocessen in gevaar brengen. Maar er is meer: het is echt hands-on wanneer we maar willen, we blijven buiten de toeleveringsketen, het is schaalbaar doordat we het zo kunnen exporteren naar al onze internationale vestigingen, het is veel efficiënter omdat we kunnen focussen op de onderdelen die echt noodzakelijk zijn, en tenslotte is het veel persoonlijker: voor iedereen kunnen we een specifiek programma creëren, op het moment dat het die medewerker het beste uitkomt.” Daarnaast is het onder aan de streep ook goedkoper van het bedrijf; door alle traningsactiviteiten te concentreren en los te koppelen van de productie wordt zowel tijd als geld bespaard.
Collega’s Vincent Biemans en Kas Pijpers laten vervolgens de software en VR-ruimtes zien, waarna we eindigen bij de grote machines die onder beheer van Mark Mevissen staan. Waar we eerst onder begeleiding in VR aan de machines hebben mogen knutselen en in de software bepaalde onderdelen hebben kunnen uit- en aanschakelen, staan we nu voor de echte hardware. Niet alles is helemaal origineel (zo is er de extreem sterke batterij om veiligheidsredenen veranderd in een neutrale maar exact even grote stalen plaat), maar alles is wel waarheidsgetrouw. Mevissen legt als de trotse beheerder uit dat hij dankzij deze opstelling veel meer kan doen dan voorheen. “Door de snelle toegang, de veel hogere kwantiteit en de toegenomen kwaliteit zijn we in staat mensen met diverse achtergronden precies de training te geven die ze nodig hebben. Zonder dat we het normale werkproces in de weg zitten.”

Nog meer beweging voor BIC
Directeur Ferdinand Gremmen van SDK Vastgoed – verantwoordelijk voor BIC – ziet in ASML niet alleen een bedrijf dat perfect past in ‘zijn’ BIC, maar ook een partij die voor nog veel meer beweging kan gaan zorgen. “Ze hebben de keuze gemaakt om onderdeel te zijn van het merk in opbouw dat de Brainport Industries Campus is, dat neergezet wordt vanuit open innovatie, de wil om samen te werken en kennis inzet om beter en concurrerender te worden. Dit gaat een enorme explosie teweegbrengen voor ons, alleen al door de reuring die ASML met zich meebrengt. Al die mensen, veelal gelijkgestemden, ontmoeten elkaar in ons atrium, wat op zichzelf weer voor heel veel inspiratie en creativiteit gaat zorgen.”