Loading
/000%

— 2e editie Drone Challenge start in februari op BIC

2e editie Drone Challenge start in februari op BIC

Bedrijfsleven haakt aan
Na een succesvolle 1e editie, waarbij teams van techniekstudenten van Fontys Engineering en Summa College in vijf maanden tijd van scratch af aan transportdrones bouwden en demonstreerden aan publiek en jury op de BIC, was duidelijk dat de basis voor een vervolg gelegd was.
Na de zomer hebben Fontys Engineering en Summa College samen met New Business Creators verkend of het bedrijfsleven van Brainport Industries Campus interesse zou hebben in betrokkenheid en ondersteuning van de 2e editie van dit hybride innovatie-evenement.  We zijn zeer verheugd dat deze verkenning positief afgerond is. Meerdere BIC bedrijven zullen partner zijn bij de 2e editie van de Drone Challenge. Uitwisseling van kennis, vroegtijdig toegang tot talent en de samenwerking versterken tussen de verschillende BIC leden zijn overwegingen om aan te haken.

Hybride leeromgeving en community versterken
Fontys Engineering en Summa College zijn beide gevestigd op BIC en bieden techniekstudenten een uitdagende leeromgeving. Te midden van het bedrijfsleven ontdekken studenten hun talenten en komen in aanraking met de innovatie hightech wereld. Deze hybride leeromgeving wordt gevoed door samenwerkingen en vernieuwende onderwijsvormen.
Met de organisatie van de Drone Challenge zoekt het onderwijs nadrukkelijk nog meer de samenwerking op met het bedrijfsleven. Naast uitwisseling van kennis en gebruik maken van machines en labs, zullen de studententeams bedrijfsbezoeken afleggen en werken aan concrete opdrachten tijdens de Drone Challenge. Opdrachten die voor de partners relevant zijn en mogelijk bijdragen aan inzicht en productontwikkeling. Een finale begin juli vormt het absolute hoogtepunt.

Demonstraties en extra activiteiten
Wekelijks onderzoeken, ontwerpen en bouwen de studententeams aan hun eigen transportdrone. Om ook het publiek en toekomstige studenten kennis te laten maken met de opbrengsten van deze Drone Challenge, organiseert het projectteam extra activiteiten. Bijvoorbeeld door demonstraties tijdens het Dutch Technology Festival, de Vision, Robotics en Motion beurs in de Brabanthallen, het Crafted Festival van het Summa College, een mini-symposium over wet- en regelgeving rondom drones en een Drone gerelateerde innovatie-activiteit speciaal voor vmbo-leerlingen.

Meer nieuws vanaf januari
Vanaf januari zullen wij de partners aan u voorstellen en inhoudelijk meer gaan publiceren over het programma.

Projectteam Drone Challenge
Het projectteam van de Drone Challenge wordt gevormd door Mark Aelmans van Fontys Engineering, Patrick Fonken van Summa College en Robert Wit en Jasper Sluis van New Business Creators. Wilt u meer informatie en heeft u ook interesse om betrokken te zijn bij de 2e editie van de Drone Challenge neem dan contact met ons op. Contactgegevens
Mark Aelmans  – m.aelmans@fontys.nl – 06 – 18 65 09 31
Patrick Fonken –  pa.fonken@summacollege.nl –  06 – 51107386
Robert Wit – robert@newbusinesscreators.nl – 06 – 46 12 22 36